Saturday, October 17, 2009

USA kommer nog att bomba dem

9 Sydamerikanska länder har antagit sin egen valuta, Sucre, som ska ersätta dollarn dominansen i regionen. De nio länderna är Venezuela, Bolivia, Kuba, Ecuador, Nicaragua, Honduras, Dominica, Saint Vincent och Grenadinerna samt Antigua och Barbuda.

Detta kan vara början till en ny världs valuta på samma nivå som Dollarn och Euron. Och om man kan få Brasilien och Argentina med på tåget då kan det faktiskt bli något. Men såklart finns alltid USA spöket med i bilden, för att kommer jänkarna att tillåta att deras redan svaga valuta blir ännu mindre värd.

Personligen tror jag inte att USA under Demokraterna kommer förklara öppet krig mot någon av dessa länder. Man kanske lägger på lite straff tullar eller till och med lite blockader, eller CIA operationer, men öppet krig tvivlar jag på.

Men Republikanerna, om de skulle vinna makten, tror jag mycket väl skulle kunna bomba Sucre länderna tillbaka till stenåldern och republikanerna skulle ju såklart få fullt stöd från sina bas grupper, för att de som vanligt vis röstar på Republikanerna har inga alls problem med att man spränger alla och allting.

Vi får bara vänta och se, detta kan vara början på något men det kan också vara början på slutet. Jag undrar om dessa länder har verkligen tänkt igenom vad som kan hända med dem.

1 comment:

Anonymous said...

Läs in dig lite mer kompis

USA kommer inte bli glad, men dom kommer inte bli sönderbombade eller förstöras för det här... spekulera inte för mycket, man ska inte låta fantasin flöda i överdrift