Friday, September 12, 2008

Ännu en besparing hos de gamla dinosaurierna

Föredättingarna står och stampar i gammalt, med stora bilar, snabba bilar, dyra bilar. Medan de nya förstår att just nu och inom överskådlig framtid så är det bränslesnåla och billiga bilar som gäller.

Jo visst någon, någonstans, vill ha en stor eller snabb bil, men inte alls i lika utsträckning som folk som vill ha bränsle snåla och billiga bilar.


Men de gamla stofilerna vill inte höra sådant och sakta men säkert faller de alla undan en efter en.

1 comment:

Anonymous said...

Kunde inte sagt det bättre själv. Som ingenjör har jag sagt det länge och bönräknarna har ändå envisats om att skapa lyxbilar och en enorm variantflora och trycka in alltmer lyx (som dessutom går sönder) i bilarna.

Visst kan det verka bra till en början att skaffa lyxbil och fokusera på minsta vink från kunden med en massa onödigt bjäfs.

Den stora massan vill dock ha billig bil, hållbar bil och miljövänlig bil...egentligen.

Nu ska ni lyssna på mig, bönräknare! Glöm hybriderna! Det blir för dyrt med dubbla drivsystem. Gör en billig el-bil med möjlighet till snabbt batteribyte på mack som ni gör i några få standardiserade storlekar, utbytbara mellan alla bilar och som är snabbt utbytbara och tjäna storkovan!

Detta kommer bli familjens andrabil till att börja med. En bil att åka till jobbet med. En stor marknad.

Förresten är det inte så bra med bil längre ändå. Spårvagnar, bussar och cykel är smidigare på många sätt, ger dessutom motion.

Om jag någonsin skaffar bil igen måste det vara mycket billigt och 100% el via vindkraft....och inget bjäfs.

Punkt A till punkt B och inte via verkstad.

/Ingenjören med den hopfällbara cykeln.